jump to navigation

21 martie: Houston si rodeo martie 24, 2009

Posted by Madalina in America, Calatorie.
trackback

Primul meu rodeo! In una din ultimele zile ale festivalului din Houston am fost la un rodeo pe Reliant Stadium. A fost televizat si in stadionul imens au venit cica 17000 de oameni. Mi-a placut la nebunie. Muta lume imbracata in cow-boy cu cizme si palarii. Fetite cu palarii de cow-boy roz, baietei cu blugi si cizme pe masura. Erau si multi oameni mai in varsta, si ei luand in foarte serios evenimentul dpdv al vestimentatiei cel putin.

La inceput un cor a cantat imnul Americii (mai spectaculos decat la NBA unde a fost numai o singura tipa). Intre timp o blonda imbracata intr-un costum stralucitor albastru calarea in picioare un cal in jurul arenei in timp ce flutura un steag imens american. Chestia asta mi s-a parut super.

Au fost tot felul de probe cu cai, tauri si vitei. M-a uimit indemanarea cu care reuseau cow-boy-ii sa agate vitelul cu lasso-ul din mersul pe cal, apoi sa sara de pe cal, sa tranteasca vitelul la pamant si apoi in 2 secunde sa ii lege doua picioare. Calul trebuia sa stea pe loc si sa tina funia intinsa ca sa nu fuga animalul. (Un cal a sfeclit-o, a inceput sa traga animalul dupa el, iar concurentul tot fugea in urma lui.) Castiga cine reusea sa faca asta in timpul cel mai scurt (de exemplu 6 secunde!). Dintre cei mai buni erau texanii. O alta proba era cu 2 calareti si un vitel care alerga printre cei doi. Un calaret ii tinea calea vitelului, iar celalalt trebuia sa ii arunce lasso-ul de gat. Avea 3 incercari (de obicei se reusea din prima). Apoi calaretul numarul doi trebuia sa ii arunce lasso-ul in asa fel incat sa ii lege picioarele din spate si sa i le ridice. La faza asta camerele aratau pe ecranul cel mare vitelul cu picioarele ridicate la diagonala, imaginea perfecta a succesului probei. Au mai fost 3 probe diferite de indemanare si rezistenta: calaritul calului fara sa, cu sa si cea a taurului – ultima si cea mai spectaculoasa si renumita. La toate aceste probe se puncta dificultatea exercitiului – deci depindea mult de cat de suparat e animalul si nu timpul. Calaretii trebuiau sa reziste timp de 8 secunde. In unele cazuri ei cadeau imediat – mai ales la tauri foarte suparati. Cica crescatorii de animale fac bani frumosi furnizand animale potrivite acestui gen de concurs. Animalelor li se puneau niste centuri speciale care le deranjau foarte tare. Prin arena erau multi calareti, „copii de minge” care se ocupau cu dezlegatul centurilor si orientarea animalelor catre grajd. Dar de cele mai multe ori animalele stiau unde sa parcheze. A fost interesant ca am vazut lucruri care nu se arata in filme.

Castigatorul rodeo-ului a fost cel care a adunat cei mai multi bani din toate probele de pe parcurs. De la finala se adunau cel mai multi bani – adica 50000 dolari pe proba castigata.

La sfarsit au fost probe suplimentare. Una a fost pentru niste adolescenti si copii care trebuiau sa prinda niste vitei care alergau in toate partile. Alta proba, cea mai amuzanta a fost cu copii de 2-3 ani care trebuiau sa calareasca niste oi care alergau in linie dreapta in viteza intre doua puncte. A castigat o fetita care s-a tinut foarte bine si nu a dat drumul oii!

Reclame

Comentarii»

1. KireViahfieft - decembrie 12, 2009

Looks like you are a true expert. Did you study about the topic? haha..


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: