jump to navigation

Houston: 11, 12 martie martie 14, 2009

Posted by Madalina in America, Calatorie.
trackback

Houston e un oras din sudul Texas-ului, in apropiere de Mexic. Daca la inceputul lui martie in Los Angeles era destul de racorica, in Houston parea ca a venit vara cand am aterizat. Erau 27 de grade Celsius si umezeala. Insa spre bucuria localnicilor a inceput sa ploua si s-au atins chiar minime de temperaturi pentru aceasta perioada. Al doilea avion cu care am zburat a fost cel mai mic din viata mea. Adica locul meu era si la fereastra si la coridor! Iar pe partea dreapta erau randuri de cate 2 locuri. Din cauza asta nu era loc de bagaje, iar oamenii cu bagaje gen valiza au primit etichete rosii si le-au depus langa usa avionului, acestea urmand sa fie depuse separat in cargo-ul avionului.

De la aeroport am luat un autobuz local (1.25$) pana in centru (de fapt Texas Medical Center – a facut 1 ora) si am remarcat cu placere ce frumoasa e zona periferica – intima, plina de verdeata si cu case dragute. De acolo am luat un alt autobuz – inca 1 ora pana la periferia cealalta, in Stafford-Sugarland. Apoi pe jos inca cativa kilometrii, o adevarata excursie pana la „inn”-ul unde am dormit 2 nopti. Am descoperit ca in Houston sunt mai mult mexicani si negrii decat albi.

Am vizitat bineinteles centrul Houston-ului. O zi ploioasa si umeda, neplacuta si aducatoare de raceala. Din fericire am nimerit tunelurile! Houston-ul are un centru cu zgarie-nori si un subteran aproape SF – o retea de tuneluri care conecteaza multe cladiri pe dedesubt. Ce putea sa fie mai perfect pentru o astfel de zi? Tunelurile sunt frumos amenajate si aerisite – nu ai senzatie de metrou acolo. Multe fast-fooduri, frizerii, magazine, chiar si dentist. Peste tot erau harti foarte usor de urmarit, mai ales ca tunelurile se cablau pe structura de grilaj ale strazilor de deasupra. Am descoperit mult albi de data asta. Un tunel era circular (de fapt patrat) si se numea „Tunnel Downtown Loop”, iar din ele porneau mai multe tunele in toate directiile. Iti toceai pantofii pe acolo. Aveam in plan sa merg la Chase Tower ca sa ma urc la ultimul nivel – pentru panorama. Pe internet scria ca e gratis in timpul orelor de lucru. Am ajuns la el foarte simplu pe dedesubt. Cand am ajuns acolo am urcat in hol unde am dat de nenumarate lifturi – erau zeci de lifturi. Unele urcau numai pana la nivelul 25, altele de la 25 la 35 si as amai departe. Initial am luat un lift dupa mintea mea si am urcat numai pana la jumatatea cladirii, unde am dat peste un hol super luxos, cu usi imense ca de muzeu si un antreu cu mobila frumoasa si tablouri, numai candelabrele lipseau. Apoi am coborat si m-am dus la receptie, trecand pe langa zecile de usi de lifturi si am intrebat cum sa ajung la „skyline”. O negresa foarte simpatica mi-a zis sa iau unul din lifturile de la intrare care duce la nivelul 60. Erau vreo 4 lifturi disponibile care duceau direct la etajul 60. Acolo am dat de o camera imensa cu pereti de sticla de unde se vedeau norii care se plimbau deasupra Houston-ului si printre cladirile care ii zgariau. 😉

Ce mi-a displacut a fost faptul ca nu am gasit nici un supermarket in downtown. Numai niste magazinele de mexicani cu preturi mari – de gen 1$ pe o portocala. Am intrebat diverse persoane, iar o tipa care nu era din Houston mi-a zis ca si ea se intreaba de unde isi fac oamenii cumparaturile. Am aflat ca supermarketurile se afla mai departe. De fapt totul e cam departe. Insa de mancat aveai unde. Si orasul asta este mai mult orientat pe masini, chiar daca transportul public e foarte usor de utilizat totusi. Insa mi-e dor de Europa cand vad imensitatile astea goale. Washington-ul, New-York-ul, Chicago sunt diferite din punctul asta de vedere. Pe unde am fost nu am intalnit problema asta sa nu gasesc un loc gen supermarket, sau „grocery store” cum le spun ei.

Reclame

Comentarii»

1. Catutz - martie 20, 2009

Hehehe…de aia Los Angeles e atat de diferit fata de ce avem in Europa…o alta lume…pare interesant si prin Houston, dar nu de petrecut prea multa vreme Asteptam si alte detalii


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: