jump to navigation

Google in China si raspunsul unui coleg chinez iulie 17, 2007

Posted by Madalina in Barfe, Oameni.
trackback

Mai demult s-a aflat ca Google-ul chinezesc e cenzurat. De exemplu cautarea falung gong in Google varianta chineza da mult mai putine rezultate decat in celelalte variante de Google .

L-am intrebat pe colegul chinez (care face si el un internship aici si vine de la University of Bristol) care se pare nu stia de chestia asta. Raspunsul lui pe mail:

The difference is probably because of the content you are searching. falun gong is a very sensitive topic in China and the Chinese government considered it as cult because it keep talking about bad things about the communist party and the government. In China, its power is very weak now. But I realize here in Europe, it’s still running. Their periodical news paper is even at the reception of my department in Uni of Bristol. But one thing I can assure you is, now in China, generally things are going on quite well. Not as bad as falun gong described. Maybe the government has done something bad, but what’s important is, China is developing very fast, all the world can see this. One bad thing falun gong has done is, they tell people to burn themselves in front of the Tianan men square in Beijing. So, I’d rather to believe the government who can keep China developing fast than falun gong who made people burn themselves.

By searching falun gong in google.cn, you can only see results from mainland China, that’s why there are a lot less sites found. I think it is the Chinese government who made google do this. The Chinese government is still controlling the press and the media. Things that are against it can not be broadcast. That’s surely a bad thing for our right to know. Some times I get very angry when I am watching Hongkong news, whenever it comes to something ‘interesting’, the news is replaced by environmental advertisements. And sometimes, by mistake, or the idea of more false positive is better than one false negative, they even cut news that have nothing to do with the country.

So, there are still a lot of things for us to do to get our human rights to speak and to know.

Reclame

Comentarii»

1. Mihai - iulie 17, 2007

Cumva are dreptate omul. Cred ca e greu sa mentii sub control un colos cum e China fara masuri radicale.

2. Raluca - iulie 18, 2007

http://www.fofg.org/act/act_top.php
La adresa asta puteti afla mai multe despre Falung Gong si semna o petitie online. Mi-a adus-o la cunostinta un chinez ce demonstra pasnic in fata Curtii internationale de Justitie din Haga dupa ce m-a vazut cat de oripilata am ramas la vederea pozelor care redau torturile la care sunt supusi membrii acestui grup religios.

3. Daniella - iulie 22, 2007

In China oamenii au fost invatati vreme de peste 50 de ani de comunism, sa nu spuna niciodata ceea ce gandesc cu adevarat, caci s-ar putea „trezi” morti. Tipul asta spune „guvernul a facut poate ceva rau…dar”. Bietul om. El vede in toti din jurul lui posibili provocatori, pentru a putea fi „compromis” in fata partidului comunist chinez, ceea ce i-ar aduce automat o pozitie de paria in societate.

Daca doriti sa aflati mai multe despre atrocitatile la care guvernul comunist de la Beijing supune practicantii de Falun Gong, va invit sa cititi raportul emis de David Kilogur & David Matas, anul trecut in iulie. Cei doi, care nu sunt practicanti Falun Gong – unul este fost secretar de stat in Canada, cu o activitate de 27 de ani in Parlament, omul este crestin – David Kilgour – iar cel de-al doilea – un reputat avocat de drepturile omului – care este evreu – David Matas. Cei doi au facut investigatii al caror rezultat a dovedit ca in China, sub indrumarea si supravegherea partidului comunist chinez (acolo nu misca nimic fara sa stie partidu’), practicantilor Falun Gong li se extirpa organele PE VIU, apoi corpurile lor sunt incinerate pentru a distruge orice urma a acestor crime. Organele sunt apoi puse in vanzare, pe piata neagra de organe. Exista site-uri ale spitalelor care iti promit ca in cel mult 5 zile ti se gaseste un rinichi compatibil pentru transplant, ti se face operatia si te-ai intors acasa. Un alt lucru sinistru – este acela ca potentialilor clienti li se spune ca daca primul organ transplantat se dovedeste a fi compatibil, in 2-3 zile va fi schimbat cu un altul. Cu alte cuvinte, oameni inocenti sunt inchisi in lagare de munca fortata unde li se fac analize medicale. Practicantii Falun Gong sunt singurii carora li se fac aceste analize, de sange, etc.. Cand vine clientul, se verifica grupa de sange si restul analizelor medicale, este cautat practicantul „compatibil”, scos din celula, „anesteziat” cu o lovitura in cap, pentru a nu i se deteriora organele interne, apoi de pe corpul viu se extrag toate „componentele” ce pot fi suspuse unui transplant (inima, ficat, rinichi, cornee, etc). Corpurile care inca mai sunt calde, si in care un firicel de viata inca mai palpaie, sunt cremate in cuptoare confectionate ad-hoc. Probabil vi se pare rupt dintr-un film horror, dar nu este. Daca va intrebati „de ce doar practicantii de Falun Gong sunt supusi la asta”? – Raspunsul – pentru ca sunt sanatosi cu siguranta, datorita practicarii Falun Gong. Nu beau alcool, nu fumeaza, si respecta niste principii morale inalte: Adevar – Bunatate – Toleranta. Raportul Matas/Kilgour il puteti citi la: http://organharvestinvestigantion.net . Poate ii faceti un bine colegului chinez si ii dati si lui linkul sa citeasca raportul respectiv. Este tradus in chineza, franceza, engleza, germana, romana, etc…
Imi permit sa spun ca nicio natie, oricat de numeroasa ar fi ea, nu ar trebui sa fie tinuta in teroare si presiune. Este vorba de respectul fata de fiinta umana, respectul fata de natura umana. Sa ucizi oameni inseamna sa ucizi Creatie Divina. Nimeni nu scapa nepedepsit daca a facut asta.

Daca sunteti interesati sa aflati ce a facut pana acum partidul comunist chinez de cand s-a impus la guvernare – ca nu l-a ales nimeni – va invit sa cititi 9 Comentarii despre Partidul Comunist. Este isotria crimelor savarsite de PCC, istorie scrisa chiar de catre chinezi: http://epochtimes-romania.com/comentarii/index.htm [trebuie sa dati „click” pe titlul fiecarui comentariu in parte pentru a-l citit pe tot] .

Va doresc cele bune.

Daniella

4. Daniella - iulie 22, 2007

Imi cer scuze. Am tastat gresit primul site. Corect este: http://organharvestinvestigation.net.

5. Madalina - iulie 23, 2007

Hmm… Imi amintesc de zvonurile despre Ceausescu (si neadeverite). Ca bea sange de bebelusi (in perioada respectiva chiar a aparut un nene la televizor care a explicat ca oricum sangele de nou nascut nu e bun), ca tortureaza, ca diseca femei insracinate pe viu, etc… Mda, comunismul trebuie sa cada, iar argumentele de genul asta sunt covarsitoare in sufletul oamenilor! Eu insami am crezut chestiile astea despre Ceausescu.

6. Daniella - iulie 23, 2007

Buna Madalina. Crede-ma – ceea ce am scris este REALITATE, nu zvonuri prinse la un colt de strada. Tocmai de aceea am dat linkurile respective. Si deja este un fapt cunoscut la nivel mondial.

Parerea mea este ca ar trebui sa invatam din istorie. cand pe evrei ii duceau in lagarele de exterminare, circula minciuna ca sunt trimisi in calatorie de placere. Nimeni nu a facut nimic, nici chiar cei care STIAU ca exista camere de gazere si oameni inocenti isi gasesc sfarsitul acolo. Ulterior s-a dovedit ca „zvonurile” erau reale. Dar de multe ori oamenii resping realitatea, din multe si variate motive.

Desigur, sunt doar cateva pareri personale. Multumesc ca le-ai gazduit. Daca vrei sa ajuti cu ceva in oprirea acestor crime, poti semna petitia pe care o vei gasi accesand: http://apel.falundafaromania.net/ . Sta in puterea noastra a tuturor sa cerem oprirea acestor crime.

Numai bine.

7. Daniella - iulie 23, 2007

Iti recomand o carte, scrisa de Virgil Ierunca: Fenomenul Pitesti. Vei intelege ca intr-adevar comunismul este intruchiparea diavolului pe pamant.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: