jump to navigation

Doi oameni iunie 18, 2007

Posted by Madalina in Barfe, Franta, Oameni.
trackback

Luni la birou, of… Astia niveleaza iarba din nou sa fie perfecta si absorb restul de frunze cu o masina zgomotoasa, insa nici nu ii mai aud pentru ca bielorusul A. a venit pe capul turcului E. din birou aici ca sa-si cumpere un inregistrator de voce de la Amazon, pentru el, desi traieste in Olanda de vreo 7 ani, nu are carte de credit ca sa-si cumpere pe internet…. Culmea nesimtirii e ca nici nu s-a decis ce vrea exact si nu stie ce format, ce capacitate, etc si nici nu se prea pricepe. Asa ca sta pe capul colegului sa caute si sa se uite. Oare nici internet nu are la biroul lui? A! Acelasi bielorus nu a vrut sa plateasca 20 de euro / luna internetul la rezidenta unde stam, asa ca il viziteaza tot pe turc sa-si verifice mailurile in weekend… Vi se pare cunoscut genul asta de comportament la anumiti oameni din fosta URSS?

In fine, tot din categoria barfe, acelasi turc E. e si el nesimtit la randul lui. Asta probabil ca asa e la turci. O tot roaga pe suedeza J. sa ii traduca chestii din franceza si sa sune in diferite locuri pentru ca ea stie franceza, iar el nu. Dar nu e ca „hai ajuta-ma te rog, sunt disperat” – e: „Stii ca tu esti secretara mea personala”… A ajuns cam departe cu rugamintile inutile, astfel incat suedeza i-a raspuns asa: „your secretary according to you”, iar apoi (era vorba de un document de asigurare): „And now I will redirect you to the real secretary.” Ca Xerox are secretara care se ocupa de diverse. Probabil ca e vorba de faptul ca el vine dintr-o societate in care informatiile circula mai mult prin viu grai („Cand vine autobuzul?”) si unde nu supravietuiesti daca nu ai cercul de cunostinte si relatii. Aici in Franta de exmeplu (si nu numai), gasesti aproape toate informatiile undeva – ori pe internet, ori printr-un telefon la persoane avizate, etc.

In continuare bielorusul A. sta la calculatorul lui E. care casca de plictiseala. A. rade si se amuza, fara sa para sa observe ca deranjeaza… Incredibil! Mi-e mi s-a parut deplasat sa puna la bataie cardul altcuiva ca sa-si ia el ceva („Iti dau eu banii imediat”). Probabil ca daca era vorba de EBay sau vreun site periculos dpdv cont bancar, tot nu s-ar fi sinchisit. Vai, saracul E.! Acum trebuie sa caute si el nu stiu ce pentru A., poate sa-l mai grabeasca. Daca e sa fac un top al nesimtirii, A. ocupa cu siguranta primul loc.

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: